Eh és un habitatge residencial compacte amb uns objectius clars: Estalvi energètic, alt rendiment espacial i aprofitament de la llum.

vista exterior

En una parcel·la amb una pronunciada pendent, aprofitem esta situació per generar un espai negatiu i desenvolupar la nostra vivenda a partir d'una estructura bàsica de formigó armat prefabricat, que siguent identificable amb un pont, comptarà amb avantatges d'aïllament tèrmic i acústic en estar bressolat entre plans de terreny i sota la superfície d'una coberta vegetal.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Tot i així, l'orientació de la seua façana principal, totalment al sud, i l'obertura posterior a un pati interior, farà que tinga gairebé en tot moment una il·luminació directa potent i com a minim una llum difusa molt pronunciada. També serà una virtut la seua constant disposició a les ventilacions creuades.

vista interior

Constructivament definim un doble pla, mitjançant l'estructura principal de plaques alveolars i una subestructura d'elements lleugers de fusta, per a allotjar d'una banda els sistemes d'aïllament i ventilació que donaran a l'habitatge un confort sempre òptim, així com el sistema de tancament de façanes, per aportar un plus de seguretat a l'habitatge.

Al llarg dels diferents plans verticals generats en els buits i façanes de l'habitatge, se situen una sèrie de sistemes de generació tèrmica i elèctrica per suministrar una aportació energètica constant al sistema.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

L'àrea de l'habitatge, es desenvolupa sota de l'esmentada estructura longitudinal, quedant comunicada mitjançant dos llargues façanes, la façana principal orientada al sud i al seu torn al jardí i pati principal, i en la direcció contraria, a un pati interior, totalment privat , en la mateixa cota que l'habitatge i amb un sistema de coberta de tancament mòbil, que el pot convertir en un solàrium tancat.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

La casa es desenvolupa en una sola planta amb una envoltant prismàtica regular. Una forma bàsica de caixa longitudinal que es vertebra al voltant d'una estada principal amb funcions de sala d'estar, menjador i cuina office. Entorn a aquesta sorgeixen curts distribuïdors o directament accessos a habitacions, dormitori principal, lavabos i l'entrada principal.

Tots els dormitoris estan oberts al pati interior, pel que encara no gaudeixen d'una il luminació directa en els períodes hivernals, com si ho farà la sala principal, però la mida de la fusteria genera una qualitat de la il·luminació indirecta molt alta i confort habitacional independentment de l'època de l'any.

eh00