Ce és un habitatge singular en molts aspectes, però a la vegada, sense grans descobriments ni tècniques, sistemes senzills i racionals que multitud d'projectistes utilitzen en tot el món per fer cases més lògiques, barates, habitables, sostenibles i ecològiques. A vegades son anomenades llars bioclimàtiques


ce - presentació proyecte

 

Al pla constructiu, part d'una intervenció poc important a la parcel·la, aprofitant per generar un espai negatiu i part de les instal·lacions que conformaran la part tèrmica. El buit en el terreny que serà aprofitat pel soterrani, una explanada d'accés i la cimentació. A partir del que serà cota zero, el pla d'habitatge i jardí principal, es genera una obra en sec, amb l'espectacular millora en temps d'execució, precisió, control d'acabats i seguretat. Amb façanes i coberta ventilades, constructivament es fixa la carcassa d'una estructura de funcionament bioclimàtic amb multitud de capes col·laborants.

 

 

Si passem a comentar l'espai d'habitatge, veiem que genera un habitat vinculat a la llum, ja que l'orientació sud de la façana principal interior, amb la seva superfície acristalada de gran magnitud, permet apreciar les zones d'ús com un espai unit a les vistes del jardí, a més d'altres amplis espais escamotejables en altres orientacions, generen una senación d'espai continu.

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

 

Habitacions amb usos variables i la utilització intencionada i específica de zones de comunicació per aïllar / unir voluntat estades, donen una flexibilitat a cadascuna d'aquestes.

 

ce - vista d'exterior

 

Com a grup de treball, estudiAR, la nostra inquietud és sempre utilitzar tota la tecnologia per optimitzar el consum i minimitzar l'empremta natural de l'edifici, tant en la seva construcció com al llarg de la seua vida útil. Ce està pensat per a albergar una multitud de sistemes i instal lacions per aconseguir que el seu consum energètic i de recursos sigui mínim. Plaques solars tèrmiques i fotovoltaiques, intercanviador geotèrmic, caldera de pellets, depuració d'aigües grises, emmagatzematge d'aigua de pluja. Tots aquests elements i instal lacions contribueixen en gran mesura a aquest objectiu. Aquesta energia s'utilitza per condicionar el habitat en dies de temperatures extremes i poden servir per fer funcionar diversos sistemes en tota la casa.

 

ce - vista de fassana sur

 

D'altra banda, la tipologia de l'habitatge, orientada al sud, amb grans ràfecs i amb els buits nord i oest escamotejables, amb àmplies zones envidrades practicables,som capaços de generar estacies caldejades gràcies a l'efecte hivernacle a l'estació freda i a l'estiu mitjançant ventilacions creuades a la part superior de sostres alts, refrigeració geotérmica, y aclimatament d'aire natural, cambres fresques i ventilades sense sensació de corrents d'aire.

 

galeria ce